zondag 27 november 2016

Nederlandse IS kanaal Staatsnieuws deelt 'dood ze' cursus onder het mom van vrije nieuwsgaring

De aankondigingsposter van de cursus  
Er is een filmpje uit, het nieuwste filmpje van IS leert zijn doelgroep waarvoor het is gemaakt, de Fransen jihadisten in Frankrijk hoe ze iemand met diverse messen het beste naar de andere wereld kan steken.
En of dat niet genoeg is wordt er later in het filmpje ook het desbetreffende nummer van IS glossy Rumiya getoond waar de kijker alles nog es rustig kan teruglezen. De Franse presentator / instructeur die in het echt Abdelilah Himich blijkt te heten is van origine Marokkaan die ook de Franse nationaliteit heeft en door zijn IS vriendjes nu Abu Souleymane al-Faransi wordt genoemd.
Vermoedelijke naam van de instructeur 
Aankondiging bij staatsnieuws dat de film wordt geupload

Gelijk al in het begin van de film die in het Nederlands, -volgens Het Nederlandse IS nieuws kanaal Staatsnieuws,  Je moet ze bestrijden, O muwahhid- heet, maakt Abdelilah Himich zich aardig kwaad om het feit dat Amerika, Engeland en zijn tweede thuisland Frankrijk hun bommetjes vanuit de lucht maar al te graag droppen op zijn vermoedelijke verblijfsplaats  Raqqah.

En of dat al niet erg genoeg is dat vanuit zijn tweede thuisland de Hijra naar het kalifaat in Syrië dusdanig onmogelijk is gemaakt dat de aspirant jihadisten dan maar in meer dan geliefde Franse Thuisland de martelaar maar moeten uithangen met behulp van een mes waarmee ze lekker om zich heen kunnen prikken tot de dood bij het slachtoffer erop volgt.

Staatsniews dat een meer dan duidelijk IS signatuur heeft verspreid onder zijn 245 volgers eerst de link maar in latere instantie staat ook het desbetreffende filmpje zelf ook op hun kanaal geupload, want je weet immers maar nooit hoe snel zo’n filmpje verdwijnt van de gegeven links op de diverse sites, omdat deze toch wel enigszins tegen de richtlijnen van de betrokken site gaat waarop hij is geplaatst. De vermoedelijke man achter Staatsnieuws – want hij wordt door diverse journalisten aangewezen als de man achter staatsnieuws- Abdullah West ofwel wil hier kennelijk mee voorkomen dat een stukje vrije nieuwsgaring met een duidelijk NPOachtige cursus insteek hiermee verloren gaat voor zijn volgers.
Buiten het feit om dat zijn volgers in dat filmpje kunnen zien hoe een proefpersoon die wordt aangeduid als een spion van de coalitie geboeid en al een langzame dood tegemoet gaat door diverse verwondingen met 2 verschillende messen waarvan de eerst zijn pols en zijn hals verwond alvorens een tweede door de instructeur uitgereikte mes aan de deelnemer van de cursus hoe het beste te doden met diverse messen- met een flinke haal in de maagstreek de ingewanden van het nog half bij bewust zijnde slachtoffer naar buiten trekt.

Na deze cursus wordt gelijk een tweede cursus aan de doelgroep aangeboden, namelijk de cursus effectief een springstof maken van allerlei huis tuin en keuken ingrediënten en gereedschappen die iedereen wel in huis heeft. Kortom onder de mom laat de boel es lekker ploffen wordt aan de kijker getoond, hoe zij een leuk bommetje in elkaar kunnen knutselen die ze dan zo rond oud en nieuw kunnen uittesten.
TV kok van IS 
Het eindresultaat van dit bommetje wordt gestest op een gevangen genomen Koerd die al rennend en al door de woestijn en niet wetende dat hij zo’n bommetje in zijn rugzak heeft zitten,  voor zijn leven moet rennen omdat hij zo nu en dan de kogels vlak voor zijn voeten voelt belanden. Na een tijdje te hebben gerend ziet de toeschouwer de man in twee delen uiteen spatten als het explosief in zijn rugtas op afstand wordt geactiveerd. Kortom de film onthoud de kijker er niet van getuigen te zijn van een ouderwets gezellige Saddam Hoessein executie zoals deze op vele personen werd uitgevoerd in de tijd dat hij nog met de scepter zwaaide in Irak.


Persoonlijk vind ik dit filmpje een heel gevaarlijk filmpje om als vrije nieuwsgaring en keiharde waarheid te zien omdat het filmpje precies toont hoe je iemand om zeep helpt met behulp van diverse middelen.
Filmpje is nu ook geupload te zien bij staatsnieuws
En je weet maar nooit of ertussen de kijkers een gek bij zit die alles zo goed in zich opneemt dat hij of zij dit in praktijk ten uitvoer gaat brengen. Misschien dat de man achter Staatsnieuws deze overweging ook maakte voor zijn doelgroep en bij zichzelf tot de conclusie is gekomen dat dat allemaal niet zo’n vaart zal lopen bij het uploaden van deze vrije nieuwsgaring.

Update de heer Abdullah West ontkent in alle toonaarden dat hij achter het telegram kanaal Staatsnieuws zit hij beheerd enkel en alleen de facebook pagina en het twitter account van de zuivere aanbidding.

Dezelfde dag (31 - 12 -2016) na deze bekendmaking blies het telegram kanaal van Staatsnieuws zichzelf (tussen 1400 en 15.00 uur) virtueel op, het cursus filmpje 'hoe te maken een bom en hoe mensen neer te steken is in meer dan een maand na publicatie (26-11-2016) 238 keer bekeken, deze mensen bezitten nu de kennis hoe je iemand het beste effectief en snel kan doden.  


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen